1 Followers
24 Following
elaherter29

elaherter29

Mest ønskede’ diffus bag £800k tax fidus

Kilde

 

En flygtning, der snydt skattevæsenet ud af £800.000 i en momssvig er blevet idømt tre et halvt år i fængsel-i hans fravær.

 

Mohammad Tanwir Khan, 58, gik på at køre i maj efter han blev fundet skyldig i den fidus, som så ham indsende mere end 350 falske fakturaer til Hendes Majestæts indtægter og told (HMRC) for eksport til Pakistan, der var aldrig sket.

 

Nu har Khan, Bluestones drive, Heaton Moor, været afleveret en dom på tre et halvt år af Manchester Crown Court trods myndigheder ikke at vide, hvor han er.

 

Bedrageren – der udoeves fidus mellem 2006-11-blev navngivet blandt indtægter og told mest 'ønskede' mænd to uger siden som en del af en national kampagne.

 

Kun én person er hidtil blevet fanget af de 20 øverste skat flygtende navngivet af HMRC sidste år – selv om bekæmpelse af svig embedsmænd sagde de havde høstet gode efterretninger om dem, der stadig mangler.

 

Khan kom under mistanke i 2010 når en rutinemæssig inspektion af sin skattemæssige registre af HMRC fundet uoverensstemmelser i momsindtægter.

 

Som den eneste direktør for Spearpoint Limited, blev han debiteret med momssvig i mere end £817,000 i maj 2011 efter en undersøgelse.

 

Under retssagen, var retten vist hundredvis af fakturaer – undertiden groft ændret med rettelak – tilsyneladende for levering af mekaniske dele til klienter, herunder den pakistanske flåde.

 

Sandra Smith, assisterende direktør for strafferetlig efterforskning på HMRC, sagde: "HMRC officerer identificeret mistænkelige handel af Khan's selskab, Spearpoint Limited, når hans papirarbejde ikke svarede til den sande niveau af eksport.

 

"Under interviews han kunne ikke retfærdiggøre eller bevise sin virksomhed krav. Han havde været levende ud stjålne moms tilbagebetalinger i en årrække, med fingerede papirarbejde svigagtigt tilbageerobret gennemsnitligt over £100.000 om året.

 

"Skattesvig og forsøgene på at hvidvaske udbytte fra strafbart forhold behandles meget alvorligt af HMRC, og vi vil utrætteligt fortsætte nogen enkeltpersoner eller forbryderbander menes at være involveret."